lauantai 4.7.2020 Ulla, Ulpu

Sukat ja huivit oikeaan osoitteeseen

Kun perheen, suvun ja ystävien sukka- ja lapas- ja pipovarastot ovat täynnä ja itselläkin kaulahuiveja loppuiäksi, innokas neuloja tai virkkaaja kohtaa ongelman: mitä tehdä tuotoksille, joita ei voi olla tekemättäkään?
Avuksi ovat tulleet hyväntekeväisyysprojektit, joissa neulotaan ja virkataan vanhuksille, vauvoille, sairaille, sotaveteraaneille tai kenelle tahansa lämmintä ja pehmeää ylleen kaipaavalle.
– Meiltä kysytään joka vuosi, lahjoittaisimmeko lankaa tällaiseen tarkoitukseen, mutta kysyjiä on paljon emmekä voi kaikille sitä luvata. Toisaalta kysellään myös, otammeko vastaan hyväntekeväisyyteen tarkoitettuja neuleita tai lankoja, sillä monella ei ole tiedossa kohteita, joihin niitä voisi viedä. Päätimme ratkaista asian näin, Riikka-Piikan yrittäjä Riikka Denby-Pettersson kertoo ja viittaa myymälässä olevaan tuo ja vie -lankakoriin.

Laatikkoon voi lahjoittaa itselleen tarpeettomia lankakeriä, ja siitä voi noutaa lankaa hyväntekeväisyystarkoitukseen. Myös aloitetut lankakerät kelpaavat, kunhan ne ovat siistejä. Konepesua lankojen pitää sietää.
Valmiita käsitöitä voi joko tuoda liikkeeseen jaettavaksi eteenpäin, tai ne voi toimittaa itse valitsemaansa kohteeseen. Jälkimmäisessä tapauksessa Denby-Pettersson toivoo tekijältä viestiä valokuvan kera siitä, mihin käsityöt on toimitettu.
Myymälään voi tuoda myös omista langoista hyväntekeväisyystarkoitukseen valmistettuja neule- tai virkkuutöitä.
Ensimmäisiä töitä on jo lähtenyt palvelutalo Mansikkapaikkaan, Joroisten seurakunnalle sekä Kuopion yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden osastolle.

Tällä hetkellä kaivataan erityisesti kokojen 44-46 villasukkia sekä pyörätuolia käyttäville vanhuksille hartiahuiveja ja helposti jalkaan puettavia säärystimiä. Lisäksi palvelutaloon on toivottu niin sanottuja taivasmatkasukkia puettavaksi viimeiselle matkalle mukaan. Ne pitää valmistaa luonnonkuidusta.
Denby-Pettersson toivoo, että tahot, joilla on avustuskohde tiedossa, ottavat sähköpostitse yhteyttä Riikka-Piikkaan. Näin tekijöille voidaan vinkata valmiita kohteita ja välittää toiveita valmistettavista tuotteista.
Lahjoituspiste toimii toistaiseksi kokeiluluonteisesti.

Kommentit

  • Yksi hyväntekijä

    Hyvä juttu kekseliäisyydestä hyvän tekemiseen!

Jätä kommentti

*