Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Linja-autoliikenteen lakko vaikuttaisi etenkin kuntien väliseen liikenteeseen – Tarkista vuorot liikennöitsijältä

Lakolla laajoja vaikutuksia Itä-Suomen alueella.

Linja-autohenkilökunnan lakko voi vaikuttaa laajasti joukkoliikenteen liikennöintiin 1.3. alkaen Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella, varoittaa Ely-keskus.

Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT on ilmoittanut aloittavansa linja-autohenkilökunnan lakon. Mikäli neuvottelut eivät johda sopuun, lakko alkaa keskiviikkona 1. maaliskuuta kello 03.00 ja päättyy perjantaina 10. maaliskuuta kello 03.00.

Mahdollinen lakko koskee Itä-Suomessa Pohjois-Savon Ely-keskuksen hankkiman joukkoliikenteen Kuopion Liikenne Oy:n ja Savonlinja Oy:n liikennöimiä vuoroja.

Lakon vaikutukset voivat olla merkittäviä etenkin Varkauden seudulla sekä Pohjois-Karjalassa laajasti kuntien välisessä liikenteessä. Lakon aikana suurin osa vuoroista jää ajamatta.

Lakko osuisi Varkauden paikallisliikenteeseen sekä Kuopio-Varkaus -välille. Lisäksi Varkaus-Joroinen lähiliikenne pysähtyisi lukuunottamatta yksittäiset koulu- ja työmatkaliikennettä palvelevat vuorot.

Myös Kuopion Liikenne Oy:n sekä Savonlinja Oy:n vuoroja jää ajamatta. Ely-keskus kehoittaa tarkistamaan vuorot liikennöitsijältä, sillä muutokset liikennöinnissä ovat hyvinkin mahdollisia.

Pohjois-Savon ELY-keskus toimii joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella lukuun ottamatta Kuopion, Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan kaupunkiseutuja.

ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista alueen kuntakeskuksista keskuskaupunkiin suuntautuvaa tai kaupunkien välistä liikennettä. Näiden lisäksi erityisesti kaupunkien välillä voi olla markkinaehtoista kaukoliikennettä.