Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen poliisi: malttia koulujen päättymisviikonlopun viettoon

Koulut päättyvät nyt viikonloppuna ja poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä koko maassa, myös Itä-Suomessa. Valvonnan kohteina ovat nuorten alkoholin ja huumeiden käyttö.

Valvonnan erityisinä painopistealueina ovat nuorten kokoontumispaikat. Valvontaa tehdään yhdessä muiden viranomaisten, kuten sosiaalitoimen kanssa.

Itä-Suomen poliisin mukaan valvonnalla pyritään ennen kaikkea ennalta estämään alkoholijuomien välitys alaikäisille sekä alaikäisten alkoholin käyttö ja hallussapito.

Poliisi puuttuu normaaliin tapaan valvonnassa myös muihin yleisten paikkojen häiriöihin ja humalajuomiseen.

Poliisi muistuttaa, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos. Poliisi vetoaakin asiassa täysi-ikäisiin.

Koulujen päättymisviikonloppuna lapset ja nuoret saattavat käyttää alkoholia ensimmäistä kertaa elämässään. – Tottumattomat käyttäjät eivät osaa arvioida käyttämänsä alkoholin määrää ja sen vaikutuksia, mistä seurauksena saattaa olla jopa alkoholimyrkytys, poliisista varoitetaan.

Poliisin ohje koulujen päättymisjuhliin valmistuvien lasten ja nuorten vanhemmille onkin, että sopikaa lastenne kanssa juhlintaan selkeät pelisäännöt ja olkaa yhteydessä lapsiinne illan mittaan.