Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö sopivaa ehdokasta? Aluevaalikone avautui ja on maksuton

Joroisten Lehden aluevalikone avautui. Vaalikone on Mediatalo Keskisuomalaisen ja PunaMusta Median lehtien yhteinen. Se julkaistiin noin 65 lehden verkkosivuilla. Joukossa on maakunta-, alue-, paikallis- ja kaupunkilehtiä.

Aluevaalikone kattaa 14 hyvinvointialuetta, joiden ­alueilla lehdet ilmestyvät.

Koko Suomessa aluevaaleissa valitaan aluevaltuustot 21 hyvinvointialueelle.

Vaalikoneessa mukana olevien hyvinvointialueiden aluevaltuustoihin valitaan vaaleissa 23.1. yhteensä 916 valtuutettua edustamaan näiden alueiden noin 3,3 miljoonaa asukasta.

Vaalikone on räätälöity erikseen kullekin hyvinvointialueelle. Lukijoita palvellaan myös siten, että aluevaalikone on käytettävissä lehtien verkkosivuilla maksutta.

– Haluamme palvella paikallista lukijaa. Jokaista hyvinvointialuetta kohti on omia vaalikoneväitteitä, mutta toki on myös kaikille yhteisiä väitteitä, kuten oli kuntavaalikoneessakin, kertoo Mediatalo Keskisuomalaisen vaalikoneesta vastaava sisältöjohtaja Markus Pirttijoki.

Aluevaalikone ei Pirttijoen mukaan eroa käyttäjän näkökulmasta kuntavaalikoneesta, josta monet etsivät tietoja ehdokkaista ennen viime kesäkuun kuntavaaleja.

– Käyttäjille se on sama tutun näköinen vaalikone.