Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastuslaitoksen kielto avotulelle jatkuu koko viikon loppuun asti

Pohjois-Savon pelastuslaitos jatkaa avotulen teon kieltoa tämän viikon loppuun asti.

Pelastuslaitos ilmoitti poikkeuksellisesti viime perjantaina, että se kieltää pelastuslain nojalla avotulen teon ja muun tulipalon vaaraa aiheuttavan toiminnan tämän viikon keskiviikkoon asti.

Koska helleviikko jatkuu ja maasto on erittäin kuivaa, kieltoa jatketaan sunnuntain loppuun asti. Kielto koskee koko Pohjois-Savoa.

Kiellon syynä on kohonnut riski maastopaloihin.

Avotuleksi katsotaan esimerkiksi nuotiot, kertakäyttögrillit ja risukeittimet. Niitä ei saa käyttää pelastuslaitoksen määräämän kiellon aikana.

Alueella olevien kausityöntekijöiden ja muiden satunnaisten kävijöiden vuoksi pelastuslaitos julkaisi kiellon tiistaina myös venäjäksi ja englanniksi.

Jos avotulen kiellosta huolimatta tekee, pelastuslaitos voi laskuttaa sammutustyöstä aiheutuneet ylimääräiset kustannukset, jotka ovat aiheutuneet palon sytyttäjän huolimattomuudesta tai tahallisuudesta.

Törkeästä huolimattomuudesta pelastuslaitos tekee rikosilmoituksen poliisille.

Avotulikiellon rikkomisesta voi saada sakot pelastusrikkomuksesta. Tulen sytyttäjä on myös aina vastuussa aiheuttamistaan vahingoistakin.

Pelastusviranomainen voi pelastuslain mukaan kieltää nuotion tai muun avotulen sytyttämisen silloin, jos olosuhteet esimerkiksi kuivuuden takia sitä edellyttävät.

Metsäpalovaroituksen aikaan avotulen teko on kiellettyä, mutta pelastuslaitoksen kielto korostaa asiaa ja helpottaa kiellon vastaisen toiminnan viemistä tarvittaessa poliisin käsiteltäväksi.