Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Kiskobussissa tulipalo Joroisissa – Kuljettajan toimet pelastivat paljolta, kun kyytiläiset saatiin pois

Kiskobussissa syttynyt tulipalo johti matkustajien evakuoimiseen lauantaina Joroisissa. Pelastustuslaitos sai hälytyksen tehtävästä kello 17.40.

Päivystävän palomestarin mukaan kyydistä evakuoitiin 26 matkustajaa, eikä kukaan saanut vammoja tilanteessa.

Kuljettaja huomasi bussin toisesta yksiköstä nousevan savua paikassa, joka on viitisen kilometriä Huutokosken asemalta Pieksämäen suuntaan. Kiskobussi oli matkalla Varkaudesta Pieksämäelle.

– Täytyy antaa kuljettajalle kiitosta. Hän irrotti palavan yksikön toisesta yksiköstä ja evakuoi matkustajat ilman loukkaantumisia aika hankalassa paikassa. Hän yritti myös sammuttaa paloa, mutta se levisi liian isoksi, kertoo Varkauden seudun päivystävä palomestari Timo Nyholm.

Nyholmin ensiarvion mukaan palon taustalla oli tekninen vika moottorissa.

– Palo lähti moottorista, ja nyt on ollut todella lämpimät kelit. Mutta varmuudella ei voi vielä sanoa.

Onnettomuustutkintakeskus aloittaa onnettomuuden alustavan tutkinnan. Junaliikenne on poikki Varkauden ja Pieksämäen välillä tutkinnan ajan.

Palopaikalla teki sammutustöitä viisi pelastuslaitoksen yksikköä. Nyholmin mukaan kiskobussin yksikkö vaurioitui pahoin.

Viimeksi VR:n kiskobussissa oli tulipalo toukokuussa Raaseporissa. Bussi on syttynyt palamaan Joroisissakin aiemmin, kun 70 matkustajaa evakuoitiin palavan bussin kyydistä syksyllä 2018.

Juttua päivitetty ja korjattu matkustajien määrä kello 19.15.