Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Joroisten Lehti toimii entistä paremmin mobiilissa: verkon uutisvirralle ja näköislehdelle oman sovellukset

Joroisten Lehden lukeminen mobiilisti uudistuu.

Sovelluskaupoista tuttu Joroisten Lehti -sovellus keskittyy jatkossa näköislehden lukemiseen. Reaaliaikainen uutisvirta on puolestaan seurattavissa uudella, verkkosivustoon pohjautuvalla uutissovelluksella.

Uutissovelluksen asentaminen on ilmaista. Asennus tapahtuu verkkoselaimella osoitteessa joroistenlehti.fi/asenna.

Savon Media Oy:n digipäällikön Jussi Murtasaaren mukaan muutos mahdollistaa aiempaa huomattavasti monipuolisemman lukijoiden palvelun.

– Uutissovelluksessa toimivat verokoneen, vaalikoneen ja jääkiekko-otteluiden tulospalveluiden kaltaiset toiminnot. Lisäksi ulkoasu ja käytettävyys kohenevat selvästi, hän kertoo.

Teknisesti ottaen uusi uutissovellus on joroistenlehti.fi-sivustoon upotettu toiminnallisuus. Tämän vuoksi se ei ole riippuvainen sovelluskaupoista eikä sitä tarvitse koskaan päivittää.

– Kyse on siitä, että verkkosivut ja ladattavat sovellukset – eli natiivisovellukset – lähestyvät teknisesti toisiaan, Mediatalo Keskisuomalaisen webmaster Timo Häkkinen selvittää.

– Natiivisovellukset toimivat kuitenkin vain tietyillä laitteilla ja käyttöjärjestelmien versioilla, kun taas verkkosivut aukeavat käytännössä kaikilla. PWA vapauttaa lehden ja sen lukijat tästä sekä monista muista rajoitteista, hän jatkaa.

Käytännössä uutissovelluksen sisältö ja ulkoasu on sama kuin Joroisten Lehden verkkosivuilla, joita voi edelleen lukea myös vanhaan malliin selaimella. Jatkuvasti kehittyvän PWA-sovelluksen asennus kuitenkin kannattaa.

– Käytettävyys tulee kohenemaan monin tavoin, pikkuhiljaa. Mahdollista voi olla esimerkiksi offline-selaus, mikä tarkoittaa, että uutisia voisi lukea tauotta pätkivänkin nettiyhteyden äärellä esimerkiksi mökillä tai junassa, Häkkinen ennakoi.

Digipäällikkö Murtasaaren mukaan verkkopalvelua kehitetään tällä hetkellä voimakkaasti mobiilikäytettävyys edellä.

– Suuntaus on sama kaikilla Suomen medioilla. Sitä tehdään, mille on kysyntää, ja mobiilin osuus on ollut jatkuvassa kasvussa, hän kertoo.

PWA-ominaisuuksien käyttöönotto luo Timo Häkkisen mukaan tasa-arvoa mobiili- ja tietokonekäyttäjien välille.

– Jatkossa lukukokemus on kaikilla laitteilla sama.