Rokotusaikoja tarjolla yli 66-vuotiaille kuntalaisille sekä molemmille riskiryhmäläisille

Rokotusaikoja on tarjolla Joroisissa. Linda Varoma

Koronarokotukset etenevät Joroisissa suunnitelman mukaisesti, kunnan terveysviranomaiset tiedottavat. Rokotukset toteutetaan ennakkoajanvarauksella ja rokotukseen ei voi tulla ilman ajanvarausta.

Aikoja voivat varata tällä hetkellä kaikki yli 66-vuotiaat sekä sairautensa vuoksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat

Yli 66-vuotiaat voivat tilata ajan sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta tai puhelimitse numerosta 017 579 6999 (ma-pe kello 10–13). Käytössä on vastaajapalvelu.

Sairautensa vuoksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat varaavat ajan vain puhelimitse samasta numerosta.

Ryhmä 1 tarkoittaa 16-69-vuotiaita, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila kuten elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä

Ryhmä 2:een kuuluvat 18–69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila kuten jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, iImmuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Kommentoi