Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Koronatilanne on Joroisissa rauhallinen ja koronanyrkki viilasi rajoituksia hieman

Joroisten kunnan oma koronanyrkki kokoontui keskiviikkona kokoamaan tilannekuvaa kunnan koronatilanteesta ja siihen liittyvistä rajoituksista.

Joroinen kuuluu Essoten alueeseen ja alue siirtyy tällä viikolla koronan perustasolle. Koko alueen koordinaatioryhmä päätti lieventää muutamia voimassa olevia kiihtymisvaiheen rajoituksia perustason rajoituksiin ja Joroinen seurasi perässä.

Joroisissa ei ole viimeisen viikon aikana todettu uusia koronatartuntoja, eikä kunnan antamiin suosituksiin ei ole tällä hetkellä tarvetta tehdä suuria muutoksia.

Kunnan omistamat tilat ovat olleet 6. huhtikuuta lähtien auki kaikkeen harrastustoimintaan, kun muualla Essoten alueella aikuisten harrastetoimintaa vasta availlaan tauon jälkeen.

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitus nousee kuudesta henkilöstä 20 henkilöön. Alle 20 henkilön kokoukset ovat sallittuja 22. toukokuuta saakka, jos turvallisuus niissä voidaan noudattaa voimassa olevia THL:n ohjeita.

Yksityistilaisuuksien järjestämiseen ei Essoten alueella edelleenkään kannusteta, mutta jos niitä järjestetään, pitää niissä noudattaa tarkasti hygieniaohjeita.

Joroisissa kirjaston kokoushuone avautuu käyttöön 23. huhtikuuta alkaen ja tilaisuuden järjestäjä vastaa määräysten ja suositusten noudattamisesta.

Lisäksi nuorisotilat ovat auki normaalisti henkilömäärärajoitukset huomioiden ja Soisalo-opiston kursseja järjestetään lähiopetuksena. Opisto tiedottaa kurssilaisia tarkemmin.

Etätyösuositus jää edelleen voimaan, mutta sanamuotoa lievennettiin kaikkiin niihin tehtäviin, joissa se ei aiheuta kohtuutonta haittaa. Aiemmin sanamuoto oli velvoittavampi eli etätyötä suositeltiin kaikkiin niihin tehtäviin, joissa se oli mahdollista.

Joroisissa kunnanviraston henkilökunta noudattaa etätyösuositusta. Asioiminen tapahtuu sähköpostilla, puhelimitse tai ajanvarauksella. Maskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voi välttää.