Joroisissa rokotusaikoja voivat varata ryhmään 1 ja 2 kuuluvat

Rokotukset etenevät Joroisissa. Mari Kosonen

Koronarokotukset etenevät Joroisissa ja tällä hetkellä aikoja voivat varata 16–69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila eli ryhmä 1:een kuuluvat.

Aikoja voivat varata myös 18–69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila eli ryhmä 2:een kuuluvat.

Kaiken kaikkiaan rokotusten eteneminen riippuu rokotteiden saatavuudesta sekä niiden sopivuudesta eri ryhmille, kunnan terveysasemalta tiedotetaan.

Rokotukset toteutetaan ennakkoajanvarauksella ja rokotukseen ei voi tulla ilman ajanvarausta. Ylimääräisiä rokotteita ei myöskään voida varata esimerkiksi saattajille.

Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse numerosta 017 579 6999 maanantaista perjantaihin kello 10–13. Käytössä on vastaajapalvelu. Rokotukset toteutetaan terveysasemalla kuntoutuksen ja äitiysneuvolan tiloissa. Oikeus rokotukseen varmistetaan rokotusten yhteydessä, joten ota rokotukseen Kela-kortti mukaan.

– Toivomme, että muut koronarokotusten kyselyihin liittyvät puhelut eivät kuormittaisi terveysaseman ajanvarausta sekä neuvontaa vaan kuntalaiset seuraisivat kunnan nettisivuja, terveysasemalta viestitetään.

Ryhmä 1:een kuuluvilla on elinsiirto- tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.

Ryhmä 2:een kuuluvilla on jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Lisätietoa riskiryhmistä saa THL:n sivuilta.

Kommentoi