Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Essote suosittaa, että nuorten rajoitukset lievenisivät ensi viikolla

Rauhoittuneen koronatilanteen johdosta Essoten alueen niin sanottu koronanyrkki lieventää useita nuoria koskevia rajoituksia.

Ohjeet ja suositukset suositellaan otettavaksi käyttöön kaikissa Essoten kunnissa, Essotesta viestitetään.

Pääsiäisviikon maanantain jälkeen Essoten alueelta on löytynyt ainoastaan yksi uusi koronatartunta jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Myös pääsiäisenä tartuntoja löytyi vain muutama.

– Tilanne on sen verran rauhallinen, että voimme purkaa lähinnä nuorten rajoituksia. Näemme, että nyt on järkevää ottaa huomioon nuorten selvästi lisääntynyt ahdistus ja muut rajoitusten haitat. Kansallisesti tilanne on kyllä edelleen vaikea ja tarvittaessa sitten teemme kohdennettuja toimenpiteitä tai jopa palautamme rajoituksia, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Koronanyrkki eli viralliselta nimeltään Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä suosittaa, että alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta on sallittu 12.4. alkaen noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistusta.

Toisen asteen opetuksessa voidaan palata lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja käyttäen ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Korkeakouluissa (yliopistot, ammattikorkeakoulut), aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksessa voidaan palata lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja ja turvallisuusohjeita käyttäen.