Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi: Kuuden hengen kokoontumisrajoitus jatkuu Essoten alueilla ja Itä-Savossa

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kuuden henkilön kokoontumisrajoituspäätöksiä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin kuntien alueilla.

Joroinen kuuluu Essoteen ja Rantasalmi Sosteriin. Määräys on voimassa 1.4. – 22.4. Avi tiedotti asiasta maanantaina.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain nojalla Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä.

Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle kuusi henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa THL:n ohjeilla.

Avi toteaa sairaanhoitopiirien asiantuntija-arvioiden pohjalta, että epidemia on tällä hetkellä Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueella kiihtymisvaiheessa. Rajoituksilla pyritään rauhoittamaan epidemian leviämistä ja estämään terveydenhuollon kantokyvyn kuormittuminen.