Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Essoten terveyspalvelujohtaja Seppälä: "Määrällisesti olemme jo lähellä leviämisvaihetta Mikkelissä"

Essote

Essote lähellä leviämisvaihetta koronamäärien perusteella

Perjantaina eteläsavolainen Essote tiedotti kahdeksasta positiivisesta koronatestien tuloksesta alueellaan.

Yksi sairastuneista on Juvalta, kuusi Mikkelistä ja yksi muualta Suomesta. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kahden viikon aikana alueen asukkailta on löydetty kaikkiaan 80 tartuntaa ja lisäksi kaksi tartuntaa on löytynyt alueella työn, opiskelun, vapaa-ajan vieton tai vastaavan aikaansa viettäviltä. Karanteeniin asetettuja on noin 400.

Osastohoidossa on tällä hetkellä viisi henkilöä ja kaksi tehohoidossa.

– Määrällisesti ja sairaalahoidon kuormituksen näkökulmasta olisimme jo lähellä leviämisvaihetta Mikkelissä. Tartuntaketjut on kuitenkin saatu toistaiseksi hallintaan ja tartunnanjäljitys on onnistunut 98-prosenttisesti, joten ei ole perusteita vaihtaa alueen luokitusta, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Tyypityksen tietojen ja oireiden perusteella alueella vallitseva virustyyppi on brittimuunnos.

– Testeihin kannattaa hakeutua pientenkin oireiden johdosta ja jos oireita on myös lapsilla. Karanteeniin asetettujen on syytä huomata, että tämä virusmuunnos alkaa oireilla usein vasta 14 vuorokauden karanteeniin loppupäivinä, korostaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Pohjois-Savon puolella Kuopiossa on tullut ilmi perjantaina kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, joista kaksi on peräisin toiselta paikkakunnalta, yhden lähde on epäselvä ja viisi liittyy jo tiedossa oleviin tartuntaketjuihin.

Lisäksi kahdessa harrastusryhmässä on todettu tartunnat, joista on tullut yhteensä noin 30 altistunutta. Altistuneet on tavoitettu, kaupunki tiedottaa

Koronalle on lisäksi saattanut altistua Matkuksen Sweetown-ravintolassa lauantaina 20. maaliskuuta kello 14.30–15.30 välisenä aikana. Kyseisessä paikassa mainittuna aikana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita.