Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essotelta pitkä lista siitä, miten yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta pitää järjestää – "Nimet kirjataan ylös ja aina samassa kokoonpanossa"

Essoten alueelta on löytynyt kaksi uutta koronatartuntaa ja samalla Essote täsmensi nuorten harrastustoimintaan liittyvää ohjeistustaan. Joroinen ja Pieksämäki kuuluvat Essoten alueeseen.

– Harrastustoimintaa voi jatkaa kiihtymisvaiheen aikana, jos tietyt tiukat kriteerit täyttyvät. Jos taas ohjeen kriteereiden mukaiset turvajärjestelyt eivät toteudu, suosittelemme laittamaan kiihtymisvaiheen ajaksi tauolle yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Suosituksissa sanotaan, että harrastusryhmä kokoontuu aina samassa kokoonpanossa ja jokaisella harrastuskerralla kirjataan ylös läsnä olleet.

Kilpailuja, otteluja, konsertteja, näytöksiä, esityksiä tai mitään muita sellaisia toimintamuotoja, joissa ryhmä on kontaktissa muiden harrastusryhmien kanssa, ei järjestetä.

Vanhempien ja muiden ulkopuolisten henkilöiden oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa ei sallita.

Ryhmän opettajat, ohjaajat ja valmentajat ovat jokaisella harrastus kerralla samoja henkilöitä.

Kaikki harrastusmuodot toteutetaan siten, ettei lähikontakteja synny ja esimerkiksi peli- tai otteluharjoituksia ei järjestetä.

Toiminta toteutetaan siten, että osallistujien välillä säilyy kahden metrin turvaväli yli 12-vuotiaiden ryhmämuotoisessa harrastustoiminnassa.

Osallistujat ohjeistetaan oikeanlaiseen käsi- ja yskimishygieniaan sekä oikeanlaiseen toimintaan oireiden ilmaantuessa ja koronatestiinhakeutumisessa.

Opettajilla, ohjaajilla ja valmentajilla on aina kasvomaski harrastustilanteissa. Harrastustoimintaa toteutetaan enintään 10 hengen ryhmissä kuitenkin siten, että suurissa liikuntasaleissa ja muissa suurissa tiloissa voi samanaikaisesti toimia erillisiä 10 hengen ryhmiä, mikäli ryhmien välille ei synny tosiasiallista kontaktia.

Suurissa kulttuuri- ja liikuntapaikkakokonaisuuksissa, joissa on useita eri tiloja ja saleja, henkilömäärärajoitusta sovelletaan kunkin tilan ja salin osalta erikseen.