Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joroisissa lukio etäopetukseen ensi viikon jälkeen ja aikuisten harrastukset heti tauolle: kunta noudattaa Essoten koronarajoituksia

Joroisten kunta kuuluu Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin Essoteen. Essoten koronanyrkki ilmoitti perjantaina, että alue siirtyy koronapandemiassa kiihtymisvaiheeseen ja tiuketaan rajoituksiaan. Joroinen kunta noudattaa Essoten rajoituksia.

Alueella ei kuitenkaan näillä näkymin laiteta sulkuajalla 8.–28. maaliskuuta yläkouluja etäopetukseen eikä keskeytetä lasten harrastustoimintaa niin kuin maan hallitus linjasi.

– Tähänkin kannattaa kuitenkin varautua, jos tilanne tai valtioneuvosto näin ensi viikolla vaatii, todetaan Joroisten kunnan tiedotteessa.

Lukio jatkaa normaalisti lähiopetuksessa ensi viikon, jollei Itä-Suomen aluehallintovirastolta tule uusia ohjeita. Lukiolaiset siirtyvät kuitenkin etäopetukseen ajalle 8.–28. maaliskuuta. Hiihtoloma osuu näille viikoille.

Ylioppilaskirjoitukset järjestetään normaalisti 15. maaliskuuta alkaen.

Kouluissa yli 15-vuotiaat ja henkilöstö käyttävät maskeja. Hygieniaohjeiden toteutumista valvotaan tehostetusti.

Soisalo-opiston aikuisten opetus siirtyy etäopetukseen jo ensi viikolla. Alle 12-vuotiaiden osalta opetus jatkuu normaalisti.

Yksityis- ja yleisötilaisuuksissa saa järjestää vain pakolliset, kuten hautajaiset, mutta niissäkin henkilömäärä pitäisi rajata enimmillään 10 henkilöön.

Kunnan harrastus- ja liikuntatilat sulkeutuvat aikuisten, yli 18-vuotiaiden toiminnalta rajoitusaikana jo ensi viikolla. Kunta suosittelee, että myös kaikki muu aikuisten harrastustoiminta laitetaan tauolle.

Yli 12-vuotiaiden harrastuksissa pitää ottaa huomioon yli 10 hengen kokoontumisrajoitus samassa tilassa sekä hygienia- ja turvallisuusohjeet.

Omatoimikirjasto ei ole käytössä rajoitusaikana. Muuten kirjasto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-16. Kirjastoon pääsee asioimaan soittamalla ovikelloa. Kirjastoauto palvelee supistetulla reitillä, ja autoon otetaan yksi asiakas kerrallaan.

Lisäksi Joroisissa on voimassa laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus.

Essoten alueen koronanyrkin ratkaisuun on syynä korkea ilmaantuvuusluku. Kahden viimeisen viikon aikana on aueella on todettu 124 koronatartuntaa ja ilmaantuvuusluku on noussut 125:een 100 000 asukasta kohden. Pääosa tartunnoista on Mikkelissä, mutta yksittäisiä tapauksia löytyy myös alueen muissa kunnissa.

Joroisten koronatilanne on ollut rauhallinen, eikä Mikkelin alueen tilanne ole heijastunut Joroisiin.