Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joroisissa on rokotusaikoja riskiryhmiin kuuluville ensi viikoksi

Joroislaiset alle 70-vuotiaat vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvat voivat varata rokotusaikoja ensi viikolle.

Aikoja annetaan henkilöille, joilla on vaikealle koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Sellaisia ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, krooninen munuaissairaus tai krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.

Riskiryhmiin kuuluvia varten toimii puhelinajanvaraus terveysaseman ajanvarauksen ja neuvonnan numerossa 017 579 6999 maanantaista perjantaihin kello 10-13. Rokotukset annetaan terveysasemalla.

– Sähköistä ajanvarausta ei voi vapauttaa alle 80-vuotiaille, jotta aikoja eivät varaa riskiryhmiin kuulumattomat, sosiaali- ja terveysjohtaja Soile Merilä toteaa.

Rokotusaikoja annetaan vasta, kun rokotteet ovat saapuneet Varkauteen. Näin vältytään jo varattujen aikojen peruutuksilta siinä tilanteessa, ettei luvattua rokote-erää saadakaan, kuten kuluvalla viikolla tapahtui. Ajanvarausjärjestelmän ohi rokotteita ei jaeta.

Kotihoito rokottaa kotihoidon piirissä olevat yli 75-vuotiaat asiakkaat ja heidän omaishoitajansa riippumatta omaishoitajan iästä.

Rokotteitta tilataan toistaiseksi se määrä, jonka rokottajat pystyvä jakamaan ja jonka säilyttämiseen tilat riittävät. Merilän mukaan ylimääräistä rokotushenkilökuntaa on tarkoitus palkata siinä vaiheessa, kun rokotteita alkaa saapua tasaista vauhtia.

– Meille ei ole ongelma palkata rokottajia, mutta niin kauan kuin rokotteiden saatavuudessa on haasteita, se ei ole järkevää.

Ikäihmisille soitellaan siinä vaiheessa, kun rokotteiden virta on tasaisempi ja rokotusaikoja pystytään antamaan.

– Henkilöt, jotka eivät jostakin syystä osaa itse varata aikaa, huomioidaan rokotusten edetessä ja heille tullaan soittamaan, Merilä lupaa.