Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkaudessa, Joroisissa ja Leppävirralla on todettu uudet tartunnat

Varkaudessa ja Joroisissa on todettu torstaina yhteensä kaksi uutta koronatartuntaa. Myös Leppävirralla on uusi tartunta.

Varkaudessa on todettu tänään yksi uusi tartunta, joka liittyy aikaisempaan tartunta- ja altistumisketjuun. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Joroisissa on myös todettu tänään yksi uusi koronatartunta, joka liittyy myöskin aikaisempaan tartunta- ja altistumisketjuun. Myös tämän tapauksen tiimoilta altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kuntalaisia muistutetaan, että koronatesteihin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä ja oireisena pitää pysytellä kotona. Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireet voivat olla hyvinkin lieviä. Oireena voi olla pelkkä nenän tukkoisuus ja aivastelu, joten ihmisiä pyydetään hakeutumaan herkästi koronatestiin. Testeihin pääsee helposti ja vastauksetkin tulevat nopeasti, noin vuorokauden kuluessa.

Koronavirukselle on voinut altistua sunnuntaina 17.1 kello 18.30 - 19.30 Kommilan K-marketissa.

Leppävirran uorein tapaus tuli testeissä ilmi keskiviikkona.

– Positiivisen tuloksen antanut on karanteenissa ja altistuneet on tavoitettu, mutta tartunnan lähde ei ole selvillä, toteaa terveyskeskuslääkäri Elisa Jaatinen Kysterin Leppävirran yksiköstä.

Hänen mukaansa tapaus ei liity aiempiin Leppävirralla todettuihin tartuntaketjuihin.

Lisäys: Juttuun lisätty Leppävirran tartunta 21.1.. kello 16.10.