Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Louhirinne 2:n joukkotestauksissa ei löytynyt uusia tartuntoja: Joroisissa uusi tartunta, Varkaudessa altiustuksia ravintolassa

Tehostetun palveluasumisen yksiköstä Louhirinne 2:sta ei ole löytynyt koronatartuntoja. Varkaudessa ei ole todettu muutenkaan uusia tartuntoja jouluaattona.

Joroisissa todettiin 23.12 yhteensä 2 koronatartuntaa. Näistä toinen on jo ilmoitettu aikaisemmin.

Louhirinne 2:ssa tehtiin joukkotestaus, jossa asukkailta tai työntekijöiltä ei ole löytynyt koronatartuntoja.

– Tehostetun palveluasumisen yksikössä on noudatettu todella hyvin ohjeita suojautumisesta ja myös työntekijät ovat porrastaneet taukojaan, niin että altistumisia ei ole näissäkään syntynyt, kertoo vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Reetta Kettunen tiedotteessa.

– Ohjeiden ja suositusten noudattaminen on äärimmäisen tärkeää koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tämä meidän kaikkien tulee muistaa nyt etenkin joulunpyhien ja vuodenvaihteen aikaan.

Joroisten kahdesta tartunnasta on ilmoitettu aikaisemmin. Toinen koronatartunta liittyi aikaisemmin kerrottuun tartunta- ja altistumisketjuun.

Pyhien aikaan on tärkeää hakeutua koronanäytteenottoon pienistäkin oireista.

Varkaudessa on jouluaattona 24. joulukuuta asetettu karanteeniin puolenkymmentä henkilöä ulkopaikkakuntalaisen koronatartunnan tiimoilta. Lähikontaktit on kartoitettu ja henkilöt asetettu karanteeniin.

Varkauden kaupungin tiedossa kerrotaan, että koronalle on voinut altistua ravintola Next Stepissä maanantaina 21.12 kello 17.45 – 19.15.

– Kehotamme kyseisenä aikana Next Stepissä olleita seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä heti oireiden ilmaannuttua.

Pyhien aikaan on tärkeää hakeutua koronanäytteenottoon pienistäkin oireista. Varkaudessa testejä tehdään päivittäin, joten otathan herkästi yhteyttä terveydenhuoltoon.