Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkauteen yksi uusi tartunta perjantaina: Joroisten päivähoidon henkilökunta, vanhempia ja lapsia testataan viikonvaihteessa

Joroisten varhaiskasvatuksen koko henkilökunta testataan perjantaina ja viikonlopun aikana. Ensimmäisenä testataan se henkilökunta, joka ei ole alitistunutta ja jota ei ole asetettu karanteeniin.

Testaus tehdään Varkaudessa, ja tulokset saadaan viikonlopun aikana.

– Tulokset saadaan todennäköisesti maanantaihin mennessä, jolloin voidaan varmistaa henkilökunnan töihin pääsy, kertoo Varkauden ja Joroisten vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Reetta Kettunen.

Testattavien joukossa on työntekijöitä, lapsia ja heidän vanhempiaan.

– Testiin meno on vahva suositus, ja uskon monen haluavan mennä sinne.

Kettunen ei osannut tässä vaiheessa vielä sanoa testattavien kokonaismäärää.

Parikymmentä altistunutta on asetettu karanteeniin.

– Jos on oireisia, osa on varmaan käynytkin jo tänään testeissä. Ja jos on yhtään oireita, kannattaa mennä herkästi testiin.

Joroisten varhaiskasvatuksessa työskentelevällä henkilöllä on todettu perjantaina koronavirus. Varhaiskasvatuksen Kilimut-ryhmässä ajalla 7.–9. joulukuuta välillä työskennelleet, ryhmässä hoidossa olleet ja muut altistuneet asetetaan tartuntatautilääkärin päätöksellä karanteeniin.

– Parikymmentä altistunutta on asetettu karanteeniin. Siinä on Kilimut-ryhmä ja muutama muu lapsi muista ryhmistä, sanoo Kettunen.

Perjantaina myös Varkaudessa todettiin yksi uusi tartunta. Se liittyy edellisiin tartuntaketjuihin, ja tartunnan saanut on määrätty jo aiemmin karanteeniin.

Kilimut-ryhmä on varhaiskasvatuksen ryhmä, joka sijaitsee Pikkukoulu Hyrrässä.

Varhaiskasvatuksen esimiehen Kirsi Toroin mukaan tietoon suhtauduttiin perjantaina ryhmässä rauhallisesti ja asiallisesti.

Päivä jatkui normaalisti, henkilöstö käytti maskeja ja noudatti koronaohjeistusta niin kuin se on tehnyt tähänkin asti.

– Työntekijät ovat odotelleet rauhassa ohjeita ja toimineet sen mukaan.

Päiväkodista lähetettiin nimilistat terveydenhuoltoon, josta odoteltiin perjantaina lisäohjeita.

– Kilimut-ryhmä jää karanteeniin 19. joulukuuta asti, kertoi Toroi perjantaina iltapäivällä.

11.12. kello 19.30: Juttuun lisätty Reetta Kettusen ja Kirsi Toroin kommentteja ja tietoa koronatestauksista.