Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikuntatilat kiinni, maskeille laaja suositus: Joroinen seuraa Essoten kiihtymisvaiheen ohjeita

Joroisten kunta tiukentaa tuntuvasti koronaohjeistuksia. Joroinen kuuluu edelleen Etelä-Savoon ja erikoissairaanhoidossa myös Essoteen eli Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymään. Essote linjasi tiistaina, että alue on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.

Käytännössä kaikki kunnan liikunta- ja harrastustilat menevät kiinni. Vain alle 12-vuotiaiden harrastukset pyritään turvaamaan. Aikuisten liikkuminen harrastustiloissa on kielletty, jolloin lapset jätetään harrastuksiin ulko-ovelle.

Rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka.

Urheilutalon liikuntasali, kuntosali ja aula suljetaan ulkopuoliselta toiminnalta. Myös ohjatut ryhmät ovat tauolla. Poikkeuksen tekee vain alle 12-vuotiaiden harrastusryhmät.

Sama kohtalo on koulukeskuksen tiloilla. Nuorisotiloissa saa on maksimissaan 20 henkilö kerralla ja yli 15-vuotiaiden pitää käyttää maskia.

Kuvansin koulun ja Juhontien teknisentyön luokan tilojen käyttö ulkopuoliseen toimintaan kielletään.

Koulut jatkavat lähiopetusta, lukiolaisille taas maskit.

Kirjaston sisätiloissa saa olla enintään 20 henkilöä kerralla ja maski täytyy käyttää.

–  Toivomme kovasti ymmärrystä käyttäjiltä rajoitustoimiin liittyen. Olemme Joroisissa hankalassa tilanteessa, kun kuulumme työssäkäyntialueena Varkauden seutuun mutta sairaanhoitopiirin osalta olemme osa Essoten ja näiden rajoitusten alaisia, sanoo sivistysjohtaja Jaakko Kuronen.

– Rajoitusten on tarkoitus olla mahdollisimman ennaltaestäviä, jotta laajoilta karanteeneilta ja tartuntaketjuilta vältyttäisiin, jos koronaa alkaa esiintyä Joroisissa.

Kuronen muistuttaa, että ennakkotoimilla voivaikuttaa erityisesti siihen, että harrastustoiminta pääsisi jatkumaan mahdollisimman normaalina ensi vuoden puolella.

– Yritetään ottaa toimet vakavasti ja toimitaan ohjeiden mukaisesti. Liikkumaan kannustamme ihmisiä edelleenkin. Ulos ja metsiin kyllä mahtuu.

Koulut jatkavat lähiopetuksessa. Opetushenkilöstö käyttää maskeja. Hygieniaohjeiden toteutumista valvotaan tehostetusti.

Lukion opetus jatkuu lähiopetuksena. Henkilökunta ja opiskelijat käyttävät maskeja. Soisalo-opiston toiminta toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etänä tai asetetaan tauolle.

Huoltajien toivotaan välttävän asioimista varhaiskasvatuksen tiloissa. Huoltajilla pitää myös olla maski lapsia tuodessa ja lapsia haettaessa päivähoidosta.

Etätyötä suositellaan yhä niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Kunnanvirastolle ja työpajalle pitää sopia tapaamiset erikseen ja käyttää tapaamisissa maskia. Etätapaamisia tai puhelinneuvotteluita suositellaan. Myös työntekijöille suositellaan maskien käyttöä.

Työpajan kirpputori on yhä auki.

Perhekerho Kuperkeikan toiminta jää tauolle.

Asuinkiinteistöjen ja yritystilojen kiinteistönhoitajat käyttävät maskeja sisätiloissa ja tekevät vain pakollisia tarkastuskäyntejä.

Kiinni menee myös Kolpan sauna.

Joroisten kunta ei järjestä yleisötilaisuuksia rajoitusten ollessa voimassa. Itsenäisyyspäivän perinteiset juhlallisuudet yhdessä seurakunnan kanssa toteutetaan pienimuotoisesti siten, että tilaisuutta voi seurata netistä.

Lisäksi Joroisten kunta lisäksi muistuttaa, että kiihtymisvaiheessa olevalta alueelta ei tule siirtyä harrastuksiin perustasolla olevalle alueelle, esimerkiksi Varkauteen.