Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusien tartuntojen myötä Juvalla paljon altistuneita – Lähialueiden tilanne voi huonontua nopeastikin

Essoten alueelta on löytynyt seitsemän uutta koronatartunnan saanutta. Kaksi tartunnan saaneista on löytynyt karanteeniin asetettujen joukosta Mikkelistä. Kaksi sairastunutta löytyi Juvalta, joista yhden tartuntaketju on uusi ja kolme sairastunutta Kangasniemeltä.

Yhden tartuntaketjun jäljitys on edelleen käynnissä ja sen suhteen tehdään massatestausta. Noin 50 henkilöä massatestataan eri puolilla Essoten aluetta ja karanteeniin asetetaan yhteensä noin sata henkilöä.

– Tilanne on nyt huolestuttava Kangasniemellä ja Juvalla. Vaikka olemme yhä perusvaiheessa koronatartuntojen suhteen, on viitteitä siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen. Tätä silmällä pitäen tiukennamme ohjeistuksia sekä alueen väestölle että henkilöstöllemme, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Yksi Juvan tartunnoista on Paatelan kyläkoululla, jonka sisältä ja ympäriltä on asetettu karanteeniin noin 50 henkilöä. Koulu siirtyy etäopetukseen Juvan kunnan päätöksillä.

Tilanteen selvittämiseksi Essote on suositellut Juvan joulukauden avauksen perumista. Uusia tapauksia voi vielä ilmetä massatestauksessa.

On todennäköistä, että lähialueiden tilanne huonontaa myös Etelä-Savon tilannetta mahdollisesti nopeastikin. Tartuntoja tulee nyt varsinkin yksityistilaisuuksista ja työpaikoilta.