Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Kiihtymisvaihe on ohi Pieksämäellä – myös Joroinen lieventää koronaohjeita

Pieksämäen kaupunki purkaa viime viikolla annettuja suosituksiaan palveluiden ja kokoontumisten rajoittamisessa tulevasta sunnuntaista 22. marraskuuta alkaen.

Samassa aikataulussa palaa myös Joroisten kunta kiihtymisvaiheen suosituksista takaisin perusvaiheen koronasuosituksiin. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, ettei lukiolaisilla ole enää vahvaa kasvomaskisuositusta ensi viikolla.

Sekä Etelä-Savo että Pohjois-Savo ovat koronaviruksen tilanteen osalta perustasolla. Joroisten kunnan alueella ei toistaiseksi tartuntoja ole todettu. Ihmisten liikkuvuus huomioiden on mahdollista, että koronavirusta esiintyy myös Joroisten kunnassa, todetaan kunnan tiedotteessa.

– Vähäisistäkin koronaoireista on syytä olla yhteydessä terveydenhuoltoon.

Kunta suosittelee yhä etätöitä ja kasvomaskin käyttöä tilanteissa, joissa kontakteja toisiin ihmisiin ei voo välttää. Pikkujoulujen osaksi kunta suosittaa tapahtumien järjestämistä etäyhteyksin. Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä liikunta- ja kulttuuritilaisuuksissa on huolehdittava mahdollisuuksien mukaan välimatkoista ja käytetään tarvittaessa kasvomaskia esimerkiksi ruuhkaisissa pukuhuoneissa ja vuoronvaihtotilanteissa.

Tällä viikolla Pieksämäellä on lisätty koronatestausta ja väestöstä on otettu kaksinkertaiset näytemäärät aiempiin viikkoihin verrattuna. Runsaasta testauksesta huolimatta yhtään positiivista koronatartuntaa ei ole löytynyt viime viikolla uutisoidun Partaharjun ketjun ulkopuolelta.

Joroinen palaa koronavirussuositusten perustasolle.

– Koronatilanne Pieksämäellä on rauhoittunut ja voimme palata takaisin perustason ohjeistukseen. Riski tilanteen uudelleen aktivoitumiseen on kuitenkin olemassa, joten meiltä kaikilta vaaditaan jaksamista ja suositusten noudattamista, Pieksämäen kaupungin johtava ylilääkäri Aino Rubini kertoo.

Drive in -testauspisteellä oli tehty perjantaipäivään mennessä 220 testiä ja vastaava määrä oli testattu myös virka-aikana ajanvarauksella.

Hänen mukaan pieksämäkeläiset ovat suhtautuneet hyvin rajoitussuosituksiin.

– Maskin käyttö on lisääntynyt ja liikuntapaikkojen sulkemiseen on suhtauduttu ymmärryksellä. Tämän viikon jälkeen olemme taas entistä paremmin valmistautuneita mahdollisiin uusiin koronan leviämisiin paikkakunnalla.