Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Maskit käyttöön Joroisten kouluissa ja kirjastossa, kunta suosittaa etätyötä

Myös Joroinen varautuu koronatartuntojen lisääntymiseen, vaikka paikkakunnalla ei toistaiseksi ole tartuntoja ollutkaan. Kunnan laajennettu johtoryhmä päätti koronaohjeistuksesta perjantaina.

Peruskoulun ja lukion henkilökunta ottaa ensi viikon ajaksi maskit käyttöön. Myös lukion opiskelijat käyttävät maskia ensi viikon ajan.

Nuorisotiloilla maskeja käyttävät sekä ohjaajat että asiakkaat ensi viikon perjantaihin saakka.

Kirjasto on avoinna normaalisti, ja maskin käyttöä sielläkin suositellaan.

Liikunta- ja kulttuuritilaisuuksissa on huolehdittava välimatkoista ja käytettävä tarvittaessa kasvomaskia.

Erityistä huomiota pitää kiinnittää siihen, että edellinen harrastusryhmä on ehtinyt poistumaan tiloista, ennen kuin seuraava ryhmä tulee paikalle.

Yleisötilaisuuksien osanottajamäärä suositellaan rajaamaan sisätiloissa puoleen normaalista paikkamäärästä.

Yksityistilaisuuksien suhteen kunta kehottaa noudattamaan harkintaa ja suositellaan ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä.

Kunta suosittelee myös etätyöhön siirtymään niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Suositus koskee sekä yksityisiä että julkisia toimijoita. Kunnan toimintojen osalta etätyösuositus on voimassa toistaiseksi.

Ohjeistuksen taustalla on, että Pieksämäellä on todettu kuluvan viikon aikana 70 koronatartuntaa ja epidemia on nyt kiihtymisvaiheessa. Muutoin Essoten osalta ollaan perustasolla.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa tai lähellä sitä. Kiihtymisvaiheessa ollaan Kuopion ja Siilinjärven alueella.

Vaikka Joroisten alueella ei toistaiseksi ole todettu tartuntoja, ihmisten liikkuvuus huomioiden on mahdollista, että koronavirusta esiintyy myös Joroisten kunnassa.

Vähäisistäkin koronaoireista on syytä olla yhteydessä terveydenhuoltoon. Hyvä hygienia on tehokas tapa estää koronaviruksen leviäminen.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan. Minivaatimuksena on THL:n perustason maskisuosituksen taso.