Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Leppävirralla nyt eniten sähkökatkoja: Itä-Suomessa pidetään hatuista kiinni yölle saakka

Varkauden sähkökatkot olivat vähentyneet tuntuvasti. Kansgaslammilla oli vielä 325 taloutta vailla sähköjä kello 19 aikaan illalla. Joroisissa sähköt oli poikka noin 300 taloudesta Kaitaisten ja Katajamäen ympäristössä. Pahin tilanne oli vielä Leppävirralla, jossa sähköjä oli poissa Moninmäen, Haapamäen, Puponmäen sekä Paukarlahden alueella lähes 900 taloudesta.

Sähköttömien talouksien määrä on puolestapäivästä lähtien pysytellyt Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan 89 000:n tietämillä koko maassa.

Energiateollisuus varoitti aiemmin päivällä, että myrskyn siirtyessä itään sähkökatkoja on odotettavissa lisää. Länttä harvemman asutuksen vuoksi idässä on vähemmän maakaapelointia, ja siksi alue on alttiimpi sähkökatkoille.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin kertoi STT:lle keskipäivällä, että lännessä tilanteen odotetaan selvästi helpottavan iltaa kohti. Idässä puolestaan pidellään hatuista kiinni pitkälle yöhön.

Kovimmat sateet painottuvat matalapaineen pohjoisreunalle ja maan itäosiin. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa sadetta vielä piisaa illalla, vaikka lännestä käsin vähitellen jo poutaantuu.

Kuluneen vuorokauden aikana sademäärät ovat olleet hyvin runsaita muun muassa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Esimerkiksi Kajaanissa kertyi Ilmatieteen laitoksen meteorologin Kaisa Solinin mukaan vuorokaudessa 63,5 millimetriä vettä.

Pienillä teillä on ollut runsaasti kaatuneita puita, ja lauttaliikenteessä katkoksia on ollut paljon. Itä-Suomessa niitä voi olla iltaa myöten edelleen.

Liikennemäärät ovat olleet varsin tavanomaisia, joskin jotkut tienkäyttäjät ovat saattaneet jäädä kotioloihin myrskyä pitelemään.