Joroisten Lehden verkkosivut heräsivät eloon: verkkosivut päivittyvät jatkossa uutistarjonnan mukana

Toimittaja Kati Soinista naurattaa. Niin mukavalta näyttävät Joroisten Lehden uudet verkkosivut. Sari Ristamäki

Petri Karvinen

Joroisten Lehti on saanut uudet verkkosivut. Aika ja tekninen kehitys ennättivät ajaa entisten verkkosivujen ohi.

– Joroisten Lehden verkkosivut heräsivät henkiin ja tulivat nykyaikaan, sanoo päätoimittaja Sari Ristamäki.

– Tähän asti verkkosivuille on mennyt yleensä yksi juttu viikossa. Nyt sivut päivittyvät joka päivä. Ne elävät päivittäisen uutistarjonnan mukaan.

Joroistenlehti.fi -sivuille tulee paperilehden juttuja, kolumneja ja lukijakirjoituksia. Sen lisäksi toimitus päivittää verkkoon tuoreita uutistapahtumia. Tavoitteena on, että verkkosivut ovat nopeat, tuoreet ja ajantasaiset.

– Juttuihin voi myös liittää useita kuvia. Paperilehdessä tila ei anna sitä aina myöten.

Tilaajilla on mahdollisuus kommentoida verkkopalvelun juttuja. Kommentointi on ennakkomoderoinissa eli kommentit käydään läpi ennen kuin ne menevät verkkoon.

Tavoitteena on, että verkkosivut ovat nopeat, tuoreet ja ajantasaiset.

Verkkopalvelun uudistus tuo tullessaan myös teknisiä parannuksia – varsinkin, jos lukija käyttää älypuhelinta tai tablettia.

Joroistenlehti.fi -sivuille tulee uusi, aiempaa selkeämpi ulkoasu. Sivujen ulkoasu on riisuttu. Se palvelee erityisesti mobiililaitteiden pieniä näyttöjä.

– Digilukeminen lisääntyy koko ajan. Myös paikallislehtiä selataan älypuhelimelta tai tabletilta. Paperilehden tilaajalla voi olla tilanteita, kun lehdet on mukava lukea sähköisenä.

Joroistenlehti.fi saa lukijoiden käyttöön uusia palveluja, kuten Savon Sanomien vaalikoneen ennen kevään kuntavaaleja ja verokoneen verotulojen julkistuksen jälkeen syksyllä.

Päätoimittaja Sari Ristamäen mukaan verkkopalvelun sisältö on suurelta osin maksumuurin takana.

– Verkkopalvelu ja näköislehti sisältyvät paperilehden tilaukseen, joten sähköiset palvelut kannattaa ehdottomasti ottaa nyt käyttöön.

Näköislehden sovellus uudistui jo keväällä. Myös se toimii entistä paremmin eri laitteilla.

Sähköisiin palveluihin kirjautumiseen tarvitaan mediatunnusta.

Jos sellaista ei ole, sen voi luoda osoitteessa www.joroistenlehti.fi/mediatunnus.

Joroisten Lehden ohella uuden, ikioman verkkopalvelun saavat kaikki muutkin Savon Media Oy:n tilattavat lehdet. Näitä ovat Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehti, Pieksämäen Lehti, Heinäveden Lehti, Koillis-Savo, Matti ja Liisa, Miilu, Pielavesi-Keitele, Pitäjäläinen, Paikallislehti Sisä-Savo, Soisalon Seutu ja Uutis-Jousi.

Kommentoi