Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Kari Otranen | Äänestäminen kannattaa aina

Marraskuun 20. päivä on seurakuntalaisilla mahdollisuus vaikuttaa seuraavien neljän vuoden asioiden käsittelyyn omassa seurakunnassamme. Kirkkovaltuutetut päättävät seurakunnan raha-asioista ja niin ollen myös toiminnan päälinjoista.

Koska seurakunta vastaa monista erilaisista asioista elämämme varrella, olisikin tärkeää jokaisen käydä vaikuttamassa vaaleissa omista lähtökohdistaan. Näin saisimme mahdollisimman kattavan ja tasapainoisen kirkkovaltuuston seuraavaksi vaalikaudeksi.

Korona-aikana ja sen jälkeen jäivät varsinkin ikäihmiset yksin koteihinsa ja yksinäisyys on, uskallan sanoa, jopa vaarallisesti lisääntymässä. Tässä yksinäisyyden poistamisessa on seurakunta tehnyt ja tekee hyvää työtä.

Nykyaikaisen, modernin seurakunnan tunnistaa muun muassa siitä, kuinka hyvin ja notkeasti se tarttuu nykyaikana aina nopeammin ja nopeammin ilmaantuviin uusiin haasteisiin. Joroisten seurakunta mm. järjestää diakonialounaita, naisten lenkkipiirejä, miesten piirejä, erilaisia tapahtumia makkaranpaistoineen ja niin edelleen, joihin on vapaa pääsy.

Toivon, että seurakunnalla on tulevaisuudessakin mahdollisuus jatkaa hyvää työtään.

Seurakunta – läsnä tarkoittaa mielestäni sitä, että seurakunta toimii myös monella muulla toimialueella kasteesta hautaan ja kaikkea siltä väliltä, mikäli vain itse sitä haluamme. Eli seurakunta on läsnä elämämme kaikissa haluamissamme vaiheissa. Sen vuoksi olisikin tärkeää käyttää äänioikeuttaan aina kun siihen on mahdollisuus.

Seurakuntavaaleissa on kunta- ja eduskuntavaaleista poiketen äänioikeus jo 16 vuotta täyttäneillä. Nyt olisi hyvä mahdollisuus vaikuttaa siihen mitä itse seurakunnaltaan ja varsinkin valtuutetultaan haluaa. Varsin monella kirkkovaltuutetulla on kontakteja myös kunta- ja hyvinvointialuevaikuttajiin ja kuka tietää, vaikka jonain päivänä peräti eduskuntaan asti.

Luomalla äänestys- tai kannatussuhteen ehdokkaaseen, vaikka jo nyt kirkkovaaleissa, voi ehkä joskus käyttää syntynyttä suhdetta ajaakseen jotain toista, toiselle viranomaiselle kuuluvaa asiaa.

Olitpa nuori tai jo varttuneempi, äänestäminen kannattaa aina!

kirkkovaltuustoehdokas, Kirkonväen Demarit