Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Tuija Suistomaa | Pro – myrkyttömin kunta

Joroinen on Suomen liikkuvin kunta! Joroinen on hyvä kunta, hieno kunta, upea kunta!

Voisimmeko olla myös Suomen myrkyttömin kunta? Tällä toiveella lausun Joroisten tekniselle toimelle, puisto-osastolle ja sen myrkytysjaostolle julkisesti seuraavaa.

Kohteeni on kirkonkylän keskiössä oleva viheralue, Rapilan puistikko tai pusikosto, joka on jälleen myrkytetty jättibalsamin takia. Myrkytyksestä ilmoitetaan maan tasalla olevalla kyltillä pitkästi ja vain suomeksi. Alueella asuu merkittävä määrä maahanmuuttajia, jotka eivät ymmärrä pitkää selostusta.

Turvallisuuden takia tarvittaisiin kolmea kieltä.

Turvallisuuden takia tarvittaisiin ainakin kolmea eri kieltä ja varmuuden vuoksi pääkallotkin olisivat paikallaan. Varoaika kestää tämän vuoden loppuun.

Liikuntapoluilta tuli samankaltaista palautetta. Jos kulki reitin vastapäivään huomasi varoituksen polun alussa ja tuli syöneeksi myrkytetyt metsämansikat!

Ei saa kitistä ellei keksi vaihtoehtoa. Tällaisen viherpläntin kohdalla viikatemies ja kuihduttaminen olisivat ihan paikallaan.

Turha meuhata biodiversiteetistä, jos menemme matalimman aidan kohdalta. Sitä paitsi kylän raittia viikate olkapäällä kulkeva henkilö tekisi hyvää yhteistyötä hengellisten yhteisöjen kanssa.

Viikatemies muistuttaa kuolevaisuudesta ja parannuksen tekemisen tarpeellisuudesta. Kaksi ekopläjäystä yhdellä iskulla!

Kiitos kaikesta hyvästä ja kauniista.