Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Miia Varis | Joroinen liikuttavan hyvä - strategialuonnoksesta

Joroisten kuntastrategiaa ollaan päivittämässä vuoteen 2030 saakka. Strategia tulee ohjaamaan kunnan päätöksentekoa ja painopisteet vaikuttavat kuntalaisiin ja kunnan tekemiseen.

Strategialuonnoksessa kärkitoimenpiteiksi on merkitty elinkeino-ohjelma, kunnan molempien taajamien viihtyisyys, lentokentän, sataman ja Kotkatharjun alueen kehittäminen. Luonnokseen on merkitty näiden lisäksi henkilöstön hyvinvointi ja lukion ja toisen asteen koulutuksen saavutettavuus.

Yksi asia on mielestäni jäänyt huomioimatta. Tulevaisuuden haasteeksi on kirjattu väen vanheneminen ja väheneminen. Tätä haastetta ei ole nostettu strategiaan? Miten saadaan väki pysymään Joroisissa ja uusia asukkaita kuntaan?

Tärkeä, erittäin tärkeä painopiste-alue.

Olen useassa foorumissa ottanut esille Kuvansin kehittämisen. Kuvansi on Joroisten kunnan helmi. Taajama, lähellä Varkautta. Kuvansista löytyy kunnan omistuksessa olevia rantoja ja tontteja.

Olisiko aika tutkaista mitä kuuluu Kirvesniemen kaavalle? Uuden alueen rakentaminen maksaa, mutta maksaahan sekin jos väki vaan vähenee.

Viihtyisät asuinalueet ja harrastusmahdollisuuden lisäävät pitovoimaa, mutta laadukkaat tontit lisäävät asukaslukua.