Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Vaalipostia Hannu Lahtinen | Hyvä Joroinen! – Saataisiinpa tuleviin aluevaaleihin ihmiset liikkeelle näinkin sankoin joukoin kuin joulunavaukseen

Oli todella hieno ilotulitus joulukadun avajaisissa, sää suosi ja oli oikein jouluinen tunnelma. Porukkaakin oikein ruuhkaksi asti, myös naapurikunnista tultiin katsomaan, miten Joroisissa joulu avataan ja hyvin kyllä avattiinkin.

Iso kiitos kaikille paikalle saapuneille ja kiitos The Valtuustolle, että sain olla mukana kokemassa ainutlaatuisen kuorolauluesityksen varsinkin, kun en ole edes laulumiehiä. Vaan eikös se ole, että äänellään se variskin laulaa kuten Repe Helismaa aikoinaan sanoi.

Siinä karnevaalia seuratessani kävi mielessä ajatus, että saataisiinpa tuleviin aluevaaleihin ihmiset liikkeelle näinkin sankoin joukoin. Silloin saataisiin tökättyä kapuloita rattaisiin niin, ettei tuleva aluevaltuusto veisi meitä kuin pässiä narussa. (pahoittelut pässille tästä vertauksesta.

On ollut paljon puhetta siitä, että sosiaali-terveys- ja pelastustoimen palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymistä hyvinvointialueen vastuulle, meidän tapauksessa Kuopioon.

Olen aikaisemmin kirjoittanut, että pahimmassa tapauksessa Joroisista voi joutua tulevaisuudessa vuodeosasto paikalle esim. Pielavedelle. 30.11.2021 sain kokea aivan konkreettisesti mikä olisi voinut olla tilanne jos oltaisiin oltu ”hyvinvointialueessa”.

Lähiomaiseni joutui Varkauteen tutkimuksiin ja monen moisen kokeen jälkeen totesivat, että joudutaan ottamaan potilasvuodeosastolle. Siinä hetken raapivat päätään, että mitäs tehdään, kun Varkaudessa on kaikki paikat täynnä. Sitten lamppu syttyi ja lääkäri totesi, että tehän olettekin Joroisista. Mukavampihan se on olla siellä lähellä ja kerätä voimia, että pääsee kotiin.

Minulla kävi oikein kylmät väreet pitkin kehoa, kun tajusin mikä olisi voinut olla vaihtoehto, jos ei Joroisissa olisi vuodeosastoa ollutkaan. Tämä kokemus vain lisää halua taistella sen puolesta, että täällä kotikylällä saadaan laadukasta, huolehtivaa terveyden hoitoa myös viiden vuoden päästä.

Ei se voi olla oikea tie, että kaikki keskitetään isompiin keskuksiin, maaseudulla pitää voida elää ja eletäänkin vielä sadankin vuoden päästä.

Lähdetään äänestämään samalla iloisella mielellä kuin oltiin joulukadun avajaisissakin, yhdessä pärjätään.

Hannu Lahtinen

kunnanvaltuutettu, valtuustoryhmän puheenjohtaja, aluevaaliehdokas (ps.), rakennusalan yrittäjä

opiskelija rkm AMK