Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Hilkka Ullah | "Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen, mutta toimintaa pyrittiin ylläpitämään ja kuuntelijoita tavoittamaan monin tavoin": Joroisten Kirkkokuoro ry täytti 10 vuotta

Joroisissa on kuultu kirkkokuorolaulua pitkään seurakunnan kanttorin vetämänä. Kuorolaiset kanttori Tuula Teittinen-Kauhasen kanssa miettivät kymmenen vuotta sitten toiminnan vahvistamista, koska kuorotoiminta oli vakiintunutta.

He päättivät kuoron perustamiskokouksessa 9.11.2011 rekisteröitymisestä ja uuden yhdistyksen nimeksi tuli Joroisten kirkkokuoro ry. Paikalla silloin olivat Marketta Kiiskinen, Ulla Snellman, Liisa Rossi, Hilkka Ullah, Merja Kujanpää, Ilma Kolehmainen, Tauno Tyrväinen, Kerttu Tienhaara, Jaana Westerling-Mihaljov, Lea Lampinen, Marja Lahti, Lauri Voutilainen, Heikki Immonen, Taito Tuovinen, Paavo Vartiainen ja Tuula Teittinen-Kauhanen.

Puheenjohtajaksi valittiin Lea Lampinen ja sihteeriksi Marja Lahti.

Pohdinnassa huomioitiin rekisteröitymisen hyötyjä, joka toi mahdollisuuden saada halvempia nuotteja sekä saada tietoa Kirkkomusiikkiliitolta erilaisista kirkkomusiikkitapahtumista, esimerkiksi laulujuhlista. Rekisteröityminen mahdollisti myös Kirkkomusiikkiliiton koulutuksiin osallistumisen.

Kuoro merkittiin virallisesti Patentti- ja rekisterihallituksen rekisteriin 15.3.2011. Jo samana keväänä kuoro osallistui 29.5.2011 Pohjois-Savon Kirkkomusiikkipiirin järjestämille kirkkokuorojen laulujuhlille Iisalmessa.

Kuoro on osallistunut Valtakunnallisille Kirkon musiikkijuhlille Jyväskylässä ja Helsingissä sekä Pohjois-Savon kirkkomusiikkipiirin järjestämille juhlille 2016 rekisteröitymisen jälkeen.

Kuoro on sekakuoro ja toiminta on näkynyt paikallisesti vuosien varrella kirkossa laulamisen lisäksi muun muassa iltatoreille osallistumisina, virsikaraokien järjestämisinä Joronjäljessä sekä Urheilutalolla, esiintymisinä palvelutaloilla, syntymäpäivillä sekä erilaisissa juhlakonserteissa, joista mainittakoon Kaarlo Lehikoisen 80-vuotiskonsertti syyskuussa 2013 ja helatorstaina 2015 esiintyminen Varkauden kirkossa yhdessä rovastikunnallisten kirkkokuorojen kanssa sekä Suomen itsenäisyyspäivänä 2017 kuoro oli mukana Suomen 100-vuotisjumalanpalveluksessa ja esiintyi myös sankarihaudalla.

Joroisten kirkon 220-vuotisjuhlat olivat vuonna 2013 ja joku saattaa myös muistaa samalta vuodelta ”tiernamummot” joulun alla. Näitäkin esityksiä oli seitsemän. Paikallislehdessä oli myös kuva tästä.

Vuosittain on ollut yhteiskonsertteja Joroisten ja Varkauden mieskuorojen sekä Joroisten naiskuoron kanssa kuten 2017 oli Joroisten urheilutalolla Soisalo soinnahtaa -konsertti.

Soisalo-opiston Joroisten sekakuoron kanssa on pidetty yhteisiä joulukonsertteja kirkossa menneinä vuosina. Myös kuoron jäsenistöstä jo vuodesta 2016 alkaen on erityisenä pienryhmänä esiintynyt neliääninen Kvartetti, joka on harjoitellut omaa ohjelmistoa erilaisiin tilaisuuksiin.

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen, mutta toimintaa pyrittiin ylläpitämään ja kuuntelijoita tavoittamaan monin tavoin.

Kuorolaiset olivat mukana laulamassa 23.2. ja 26.7. Yle radio 1 radiojumalanpalveluksissa Joroisten kirkossa.

Koska poikkeusvuonna ei voinut kokoontua kuin maltillisesti, useita virsivartteja striimattiin Facebookiin ja YouTubeen sallitulla henkilömäärällä aina rajoitukset huomioiden ja kuorolaisia osallistui kutsuttuna syntymäpäiville ja tietysti jumalanpalveluksiin rajoitusten sallimissa rajoissa.

Joulunaluskonserttikin pidettiin marraskuussa suorana striimattuna, mutta siitä jäi myös tallenne myöhemmin katsottavaksi.

Vaikka mennyt vuosi oli erilainen, pyrkimys tavoittaa ihmisiä ja tuoda lohtua sekä toivoa tänä poikkeuksellisena aikana on ollut palautteen mukaan onnistunutta.

Nyt juhlavuonna 2021 kuorolaiset haluavat sydämellisesti kiittää kuoronjohtajaansa Tuulaa sekä tämän kymmenvuotisen taipaleen mukana taivaltaneita läheisiään ja kaikkia niitä Joroislaisia, joita on näkynyt paljon eri tilaisuuksissa ja jumalanpalveluksissa.

Toivotaan, että kuoron 10-vuotisjuhlakonsertti onnistuisi syksyllä 2021 suunnitellusti.

Kuoro toivottaa myös kaikkia kirkkomusiikista pitäviä, laulamista harrastavia ikään katsomatta tervetulleeksi mukaan toimintaan. Jos tunnet kutsumusta, ota rohkeasti yhteyttä.

Nähdään ja kuullaan!

Joroisten kirkkokuoro ry:n hallituksen puheenjohtaja

Kuorolaisia