Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Nimellä Virva Leväinen | Matkailun edistäminen on ottanut Joroisissa suuria harppauksia eteenpäin viime vuosina, ja tämä on hienoa!

Kävimme kesäkuun alussa pienellä matkailuautoretkellä Varsinais-Suomen suunnalla. Reissu oli meille ensimmäinen laatuaan matkailuautolla ja liikkumisen vapaus ihastutti. Tämän kesälomamatkan kautta tuli aivan uudella tavalla tutustuttua useiden kuntien matkailusivustoihin. Hyödynsimme niitä sekä etukäteissuunnittelussa että tien päällä.

Matkailusivustojen joukossa oli valtavan hienosti koottuja kokonaisuuksia, joista löytyi kätevästi kaikki tärkeät tiedot nähtävyyksistä, aktiviteeteista, ravintoloista ja uimapaikoista. Kylläpä näistä oli suuri apu, kun takapenkillä kärsimätön lapsi kaipasi uintitaukoa tai nälkäkiukku tahtoi yllättää seurueen!

Mutta käänteisesti ajateltuna: mitä matkailusivustolla ei ole, sitä ei satunnaiselle matkailijalle ole ollenkaan olemassa.

Matkailun edistäminen on ottanut Joroisissa suuria harppauksia eteenpäin viime vuosina, ja tämä on hienoa! Töitä on tehty kovasti ja tuloksista saimme lukea myös viime viikon Joroisten Lehdestä. Visit Joroinen ry on näyttänyt, kuinka paljon lyhyessäkin ajassa voi saada aikaan.

Kesälomareissun havaintojen lisäksi jäin pohtimaan matkailua ja viestintää myös kotikyläni ja kylätoiminnan kautta. Miten saisimme entistä paremmin näkyviin myös kylien tarjoamat mahdollisuudet ja tapahtumat?

Joroisissa kylät ovat oma-aloitteisesti kehittäneet viestintäänsä ja tiedottamista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tieto ja tunnelmat välittyvät mainiosti esimerkiksi Kerisalon kylän Instagram-tilin kautta. Kylien Facebook-sivut, Instagram-tilit ja kotisivut parantavat tiedonkulkua kyläläisten ja niiden kuntalaisten suuntaan, jotka jo ennestään jollain tavalla ovat kiinnostuneita alueen tapahtumista.

Toivon kuitenkin, että Joroisten kylät muistetaan koko kunnan yleisessä viestinnässä ja myös matkailun edistämisessä. Matkailijalle tai uudelle kuntalaiselle ei ole suureksi avuksi tieto uimarannoista ja luistelukentistä ”kylillä”, jos mukana ei ole edes mainintaa, minkä nimisiltä kyliltä näitä kannattaisi etsiä. Siksi informaation tulisi olla mahdollisimman kattavaa ja selkeää.

Kaikkiaan erilaisten ihmisten näkemystä kannattaa hyödyntää laajasti. Esimerkiksi koiranomistajat osaavat kertoa, kuinka tärkeäksi matkan varrelta löytyvä koirapuisto voi osoittautua. Meille lomallamme olivat hyödyllisiä muun muassa tiedot uimarannan yhteydessä olevasta saunasta, jota muuten ylläpiti paikallinen kyläyhdistys, ja nuotiopaikoista evästaukoja varten. Erilaiset näkökulmat auttavat rakentamaan kattavan tietopaketin, joka hyödyttää laajaa käyttäjäjoukkoa.

Joroisissa on ja tapahtuu monenlaista ympäri vuoden. Tämä kaikki pitäisi vain saada entistä paremmin näkyväksi niin paikallisille, kesäasukkaille kuin alueesta kiinnostuneille matkailijoille.

Kirjoittaja on keskustan kunnanvaltuutettu ja Kolman kyläyhdistyksen hallituksen jäsen