Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide Justiina Suhonen | Tärkeää olisi saada paremmat resurssit kotisairaanhoidolle hoitaa tehtäviään ja tarjota enemmän kuntouttavaa toimintaa kotona asuville vanhuksille

Olen periaatteessa täysin samaa mieltä Sirpa Hytösen kirjoituksesta (JL 1.4). Hiukan ihmetyttää, että kunnan asioista päättäisi henkilö (tai henkilöitä), jolla olisi tuomio epärehellisyydestä kontollaan.

Menneisyyden virheiden ei välttämättä tarvitse olla este osallistua kunnallispolitiikkaan. Olisi kuitenkin tärkeää, että puolueet harkitsevat tarkkaan millaisia henkilöitä ottavat riveihinsä.

Äänestäjillä ei ole mahdollisuutta tarkistaa kaikkien ehdokkaiden taustoja, joten he luottavat puolueiden harkintaan.

Sinikka Sikasen (JL 25.3.) mainitseman kyselyn tuloksiin en osaa kommentoida, koska rivikuntalaisena en tiedä siitä yhtään enempää kuin hän.

Vuodeosastosta ja kotisairaanhoidosta olen kuitenkin sitä mieltä, että ihanteellista olisi pitää vuodeosasto täällä Joroisissa. Tällöin joroislaisten läheisten on helpompi käydä heitä tapaamassa.

Kuitenkin, jos rahasta puhutaan niin, ehkä vielä tärkeämpää olisi nyt saada paremmat resurssit kotisairaanhoidolle hoitaa tehtäviään ja tarjota enemmän kuntouttavaa toimintaa kotona asuville vanhuksille. Kotisairaanhoito on tällä hetkellä laitettu niin tiukoille, että aika riittää juuri ja juuri hoitaa pikaisesti asiakkaat.

Kiireessä kuitenkin helposti jää vanhukselle olo, että ei viitsi vaivata omilla vaivoillaan. Myöskin yhden asiakkaan hätätilanne sekoittaa heti muidenkin asiakkaiden hoidon ja repii henkilöstöä äärimmilleen.

Korjatkaa ammattilaiset, jos olen väärässä. Tämä on kuitenkin saamani kuva asiasta.

Kuntouttavan toiminnan saaminen säännöllisesti kotiin auttaisi varmasti. Säännöllisyys antaisi ehkä voimia tehdä harjoitteita.

Tämä olisi myös yksi tapa vähentää yksinäisyyttä, josta varmasti moni kärsii. Yksinäisyyttä helpottaa tieto tulevasti jumppahetkestä tai vastaavasta. Olisi myös vanhuksien edun mukaista, että olisi niin sanottu omalääkäri, joka tuntee potilaan ja hänen lääkityksensä.

Tämä taitaa kuitenkin näinä aikoina olla jo haaveilua, koska lääkärit vaihtuvat jatkuvasti. Mutta mielestäni tästä hyötyisi kaikenikäiset.

Kirjastoauton suhteen on mielestäni tehty kyselyä lisäpalveluiden suhteen. En tiedä miltä yhteenveto näyttää, mutta erilaisten palvelujen lisääminen autoon on ollut harkinnassa, jotta kirjastoauton uusintaa voitaisiin harkita.

Kirjastoauto on tärkeä. Mietin kuitenkin, että onko asiakkaat enimmäkseen vanhempaa sukupolvea vai onko paljon nuorempiakin käyttäjiä? Lähinnä sitä tulevaisuuden tarvetta ajatellen. Toivon mukaan tätä on kartoitettu sitten, kun asiasta on aika päättää.

Meilläkin käy kirjastoauto ja se on ollut todella hieno asia lapsille sekä minulle. Nyt kuitenkin aloitettuani työt on tilanne hiukan toinen.

Työtuntien pikkuhiljaa toivottavasti lisääntyessä, emme mahdollisesti tulevaisuudessa pääse tätä hyödyntämään.

Tässäpä siis ajatuksiani näistä. Toivottavasti pääsen mukaan päätöksiä tekemään ja varmasti asioita pitää tarkastella monelta kantilta, jotta kuntamme pysyy elinvoimaisena.

Jokainen päätös varmasti on jonkun mielestä väärä, mutta päätöksen takana on aina tarkka harkinta, painavat syynsä ja enemmistön ääni.

Keskustan kuntavaaliehdokas