Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ikääntyviä kuntalaisia huolestuttaa se, jos terveyskeskuksen kuntoutusosasto on jälleen lakkautusuhan alaisena

Meitä ikääntyviä kuntalaisia huolestuttaa se, että terveyskeskuksen yhteydessä oleva 10-paikkainen kuntoutusosasto on jälleen lakkautusuhan alaisena.

Koska nämä leikkauksia suorittavat etäsairaalat (Kuopio, Mikkeli ja Savonlinna) toimivat ainoastaan toimenpidesairaaloina ja jälkihoito tapahtuu potilaan omassa kotikunnassa. Jos kuntoutusosasto lakkautetaan, niin missä kuntoutettavien potilaiden hoito tapahtuu tämän jälkeen?

Pieni kuntoutusosasto toimii myös tarvittaessa saattohoitoyksikkönä sekä tärkeänä työllistäjänä Joroisten kunnassa.

Valtuuston taikasana tuntuu olevan nykyään kaiken korvaava ”kotisairaala”, joka toki kuulostaa erittäin hyvälle. Onko nyt tarkoitus perustaa yhden kymmenpaikkaisen kuntoutus- ja saattohoitoyksikön tilalle 2 481 erillistä kotisairaalaa?

Jossa kuntalaiset saavat hoidon kotiin tarvittaessa.

Tämän hoidon kalleudesta ei valtuusto mainitse sanaakaan. Nimittäin nämä asumis- ja hoitokustannukset kotisairaalassa eivät kerrytä potilaan hoitomaksukattoa lainkaan.

Eikä ”kotisairaalassa” hoidettava potilas ole myöskään oikeutettu verotuksessa työhuone- tai kotitalousvähennykseen terveydenhoitopalvelujen osalta.

Näin siis kunta siirtää nämä omat kulut suoraan kotitalouksien maksettavaksi.