Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Nimellä Eine Kinnula On taas se aika vuodesta, kun mieleiset harrastukset vievät mukanaan

Syksy on sitä aikaa vuodesta, jolloin palataan lomalta työhön, kouluun, opiskelemaan, normaaliarkeen ja aloitetaan usein uusi tai vanha tuttu harrastus.

Toinen ajankohta on vuoden alku, uusi vuosi, jolloin aloitetaan ”uusi parempi elämä” ja aktivoidutaan liikkumaan tai tekemään jotakin sellaista, jota on monesti miettinyt.

Harrastus on vapaa-ajan toimintaa ja tekemistä, jonka tarkoituksena on rentouttaa ja tuottaa mielihyvää. Motivaattorina on usein kiinnostus kyseiseen aiheeseen, harrastuksen mukanaan tuoma nautinto tai lisäosaaminen sekä itsensä toteuttaminen.

Harrastuksen tärkeitä piirteitä ovat ehdottomasti myös yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen, kokemusten jakaminen ja toisen auttaminen pyyteettömästi.

Joillekin harrastus sisältää tavoitteellista harjoittelua ja kilpailua itsensä ja muiden voittamisessa.

Joroisissa on varsin laaja harrastustarjotin, josta jokainen voi valita ne itselle mieluisimmat jutut. Oman lisänsä tuovat myös lähikuntien ja -kaupunkien harrastusmahdollisuudet, moni kun saattaa matkustaa harrastuksensa tiimoilta pitkiäkin matkoja.

Monelle uusi palkitseva harrastus oli iäkkäiden auttaminen pyyteettömästi.

Itselleni harrastus tarkoittaa tekemistä, jonka parissa rentoudun, jonka parissa pääsen irti asioista ja ajatuksista, jotka kuormittavat tarpeettomasti.

Osa harrastuksistani on sellaisia, joissa tapaan samoista asioista innostuneita, samalla tavalla hurahtaneita, niitä, joiden kanssa on yhteinen kieli.

Koronakevät vaikutti elämäämme monin tavoin, se keskeytti monelta harrastuksen kesken kauden. Monelta hävisi yksi tärkeistä rentoutumiskeinoista. Mahdollisuutta toisten samanhenkisten tapaamiseen ei yhtäkkiä enää ollutkaan ja tärkeiden ihmisten verkosto olikin poissa.

Moni oli todennäköisesti hetken hukassa, mitä nyt, mitä tilalle?

Pian huomattiin, että on paljon sellaista tekemistä, mitä voi tehdä yksin tai perheen ja läheisten kanssa. Kotoilusta, ulkoilusta lähimaastoissa, puutarha- ja pihatöistä, parvekkeiden sisustamisesta, lauta- ja palapeleistä, kotimaanmatkailusta ja mökkeilystä, veneilystä tai vaikka melonnasta tuli monelle uusi rentouttava harrastus.

Monelle uusi palkitseva harrastus oli iäkkäiden auttaminen pyyteettömästi. Kokemuksia jaettiin videopuheluin ja pitämällä muutenkin enempi yhteyttä.

Nyt syksyn tultua koronarajoitukset ovat olleet kevättä lievemmät ja monia harrastusmahdollisuuksia on päästy käynnistämään tauon jälkeen uudestaan.

Toivotaan, että tartuntojen määrä pysyy kurissa ja jokainen pystyy nauttimaan niistä harrastukista, joiden parissa parhaiten viihtyy.

Ollaan myös onnellisia siitä, että olemme löytäneet paljon uusia harrastuksia, joista toivottavasti tulee osa meidän uutta normaalia.

Rentouttavia ja mielihyvää tuottavia asioita ei koskaan liene liiaksi.

Kirjoittaja on Palvelutalo Mansikkapaikan toiminnanjohtaja.