Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Nimellä Hanna Kuvaja Tie käy postin kautta pitkäripaiseen

Maailma ei lopu Joroisiin, siteerasin muutama vuosi sitten Nykäsen Mattia Facebook-kuvan yhteydessä, rauha hänen muistolleen. Kuva oli otettu Varkauden vesitornin kahvilasta ja siinä avautui hieno maisema kaupungin ylle ja aina Joroisiin saakka.

Julkaisu sai pian kommentin, jossa ihmeteltiin, että yhtenäänkö me (joroislaiset) ravaamme Varkaudessa. Samassa yhteydessä meidän käskettiin myös hankkimaan oma vesitorni.

Onhan meillä toki vesitorni, mutta sen huipulle ei voi kiivetä saati että sieltä löytyisi kahvila. Vastasin kommentoijalle, että mitäpä hyökään (varkautelaiset) tekisivät, jos myö ei kannettaisi heille ylimääräisiä rahojamme pois kuleksimasta. “Käykee usseemmin”, kuului vastaus.

Tänä kesänä oltiin taas (!) käymässä Varkaudessa ja kivuttiin vesitornin huipulle kahvilaan. Oikeasti mentiin hissillä, koska torni on niin hieno ja korkea. Otin kuvan mahtavasta maisemasta ja laitoin sen tapani mukaan sosiaaliseen mediaan.

Totesin kuvatekstissä, että täältä kun katselee, niin voisi kuvitella, että näillä (varkautelaisilla) on oma posti ja Alko. Ja kerroin samalla sille aiemmalle kommentoijalle, että käytiin ihan kannatuksen vuoksi ja oikeastaan siksi, koska meidän vesitorni on paljon matalampi.

Hän kiitti käynnistä.

Joroisissa ei perimätiedon mukaan ole koskaan ollut Alkoa. En henkilökohtaisesti tunne historiaa asian takana sen tarkemmin, mutta monenlaista tarinaa kylillä puhutaan.

Tuo kylillä puhutaan on muuten hauska termi. Olisi jännä tietää, missä sitä puhetta ihan oikeasti syntyy ja kuinka monta ihmistä lasketaan kyläksi.

Jos naapurin kanssa on samaa mieltä, niin muodostaako se yleisen mielipiteen? Tai jos naapuri on kuullut sen työkaverin kaimalta, niin pitääkö se silloin paikkansa?

Osallistuisin mielelläni tällaiseen keskusteluun.

No se siitä ja takaisin Alkoon. Viinakaupan sijainti on synnyttänyt Joroisissa keskustelua vuosien mittaan puolesta ja vastaan. Perusteet ovat vaihdelleet niiden kuuluisien kyläpuheiden mukaan poliittisista vakaumuksellisiin.

Joku aika sitten vanhoja Joroisten Lehtiä selaillessani löysin mielipidekirjoituksen otsikolla “Alko Joroisiin!” ja seuraavan viikon lehdestä otsikolla “Ei Alkoa Joroisiin”. Että ota näistä nyt selvää.

Ja oli miten oli, meillä (joroislaisilla) sitä pitkäripaista ei nyt ole, mutta ihan läheltä Varkaudestahan se löytyy. Ja koska niillä (varkautelaisilla) on nyt meidän postikin, niin samalla reissullahan sitä kipaisee paketin ja skumppapullon. Ja ostaa vaikka ne ruoatkin.

Ja sitten voi valittaa, kun ei meillä ole postia eikä koskaan sitä Alkoa ollutkaan. Ja kukaan ei enää edes tiedä, kenen vika se on.

ps. Tämä kirjoitus sisälsi ihan pikkuisen huumoria, oikeasti en valita yhtään vaan haen pakettini S-marketin automaatista ja samalla reissulla ostan saunakaljani.