tiistai 21.1.2020 Aune, Oona, Netta, Auni

Ollilta ei lopu tekeminen koskaan kesken

Kerisalon Nurmelassa ei mietiskellä aamuisin, mitä tänään tehtäisiin. Pitäjänneuvos Olavi Hyvöselle sellainen tilanne olisi outo, oikeastaan mahdoton. Tekemistä on nimittäin riittänyt aina, siitä tuoreimpina todistuksina vaikka parisataa mottia polttopuuta pihassa tai viime joulun jälkeen skannatut talosta löytyneet 785 valokuvaa 381 sivun selosteineen.
– Kuvat kertovat on kirjan nimi. Taitettuna siitä on vasta 40 sivua.
Tämä teos tulee perhepiirin käyttöön samaten kuin tekeillä oleva kooste päiväkirjoista. Päiväkirjaa on tullut pidetyksi vuodesta 1954 ja tekstiä syntyy aanelosen verran päivittäin.
– Isä piti myös päiväkirjaa koko ikänsä. Teen tiivistelmän omista ja isän päiväkirjoista. Se pitää tehdä, jos elonpäiviä riittää.

Tämä kirjoitustyö ei ole julkista toisin kuin Hyvösen aikaisempi tuotanto. Joroisten historiaa valokuvien muodossa sekä Joroisten Lehden ja sen pitkäaikaisimman päätoimittajan silmin on julkaistu kaksi perheraamatunpaksuista teosta. Joroisten vanhat valokuvat -teoksessa on alun toistatuhatta vanhaa valokuvaa kylittäin. Teosta varten tuli vierailtua käytännössä jokaisessa joroislaishuushollissa ja kuvia kopioitiin perhealbumeista n. 4  500 kuvaa. Kuvat ovat kunnan arkistossa puulaatikoissa kaikkien katsottavissa.

Kommentit

 • Pertti Rahikainen

  Onnea Olli! Olit hyvä Joroistenlehden toimittaja. Minulla on tallessa 2 lehteä 80- ja 90 luvulta. Kirjoitit hyvän jutun Äitini 90v juhlasta, se lehti on hävinnyt,mutta muistot on tallella. Kiitos Olli ! Terv. Pertti Rahikainen

 • IkiWanha Erkki

  Urheilusta tunsin Olavi Hyvösen. Kadehdin hänen vaaleaa viikinkimäistä olemustaan. Komea mies!

  Viimeksi tapasin hänet v 1953 Lappeenrannassa. Olimme alikersantteja. Olavi Hyvönen oli jonkinlainen aliupseeri hevostallilla.

  Joroislaisena halusin käydä tervehtimässä. Tapaamisestamme en muista mitään erityistä. Tapahtuma soljui omalla paineellaan. Luonnollisena nuorten ihmisten kohtaamisena.

  Jälkeenpäin on huomattavaa, että Olavi Hyvönen saavutti Jotain merkittävää. Erkki vaipuu unholan yöhön.

 • lettipaa

  Olli olet upea ja esimerkilinen herrasmies.

 • lettipaa

  olli juttu mielenkiintoinen koska han on joroisten
  kestojulkkis ja hanen elamanmyonteisyys kiinnostaa

Jätä kommentti

*