perjantai 3.7.2020 Arvo

Matkalla kohti sähköistä ylioppilaskoetta

 

Ida Kolehmainen, Nea Heiskanen ja Aada Jankko keskittyvät kuulokkeet korvilla tietokoneen ääreen tekemään ylioppilaskoetta. Pulpettien välissä on sermit tuomassa yksityisyyttä, valvoja kävelee taustalla seuraamassa kokeen sujumista.
Jotenkin näinhän sen pitäisi mennä, mutta koska kyseessä on harjoituskoe, on luokassa enemmän opettajia kuin oppilaita, ja kaikenlaista säätöä tehdään vielä.

Käytännössä ylioppilaskoe tulee etenemään näin. Rehtori Timo Smolander lataa etukäteen koetehtävät ylioppilaslautakunnan sivulta omalle muistitikulleen ja siirtää ne sillä palvelimeen.
Kokelaat laittavat koneisiinsa muistitikut, jotka siirtävät niiden käyttöön oman suljetun käyttöjärjestelmän, eikä koneelta pääse ulkopuoliseen verkkoon.
Oppilaat kirjautuvat koesivuille omalla avainluvullaan, jonka opettaja käy heille antamassa.
Oppilaiden tehdessä koetta, heidän vastauksensa siirtyvät lähes reaaliajassa palvelimelle. Itse tekstiä ja koevastauksia valvoja ei siitä kuitenkaan näe.
Kokeen jälkeen rehtori ottaa palvelimelta tikun ja siirtää siinä olevat vastaukset omalla koneellaan ylioppilaslautakunnalle. Kokeet tarkistetaan myöhemmin sähköisesti opettajien ja yo-lautakunnan sensoreiden toimesta.

 

Jätä kommentti

*