perjantai 3.7.2020 Arvo

Luomusta innostunut nuoripari ryhtyi haikkukasvattajiksi

Kerisalossa on viimeisen kolmen vuoden ajan voinut törmätä uudennäköisiin asukkaisiin, Skotlannista kotoisin olevaan ylämaankarjaan eli suomalaisittain haikkuihin.
Tuomaan Highland -tilaa isännöi sukupolvenvaihdoksen myötä talvella 2015 Hyviänniemen tilan haltuunsa ottanut Tuomas Lappi perheineen.
Nuoripari, Tuomas ja Ninni, sai paljon yllättyneitä reaktioita kerrottuaan päätöksestään ryhtyä karjankasvattajiksi. Neljä sukupolvea Lapin perheelle kuuluneella tilalla on viimeksi ollut karjaa 70-luvulla, eli karjankasvatus oli tuoreelle isännälle hyppäys täysin uuteen.
Pariskunta palasi Jyväskylästä Varkauden kautta Joroisiin kesällä 2014 saatuaan opinnot valmiiksi – Tuomas valmistui metsätalousinsinööriksi ja Ninni fysioterapeutiksi.
– Tilan jatkaminen tavalla tai toisella muun työn ohessa oli ajatuksissa, mutta mietimme, että pitäisi keksiä jotakin erilaista. Ensimmäisen kerran taisimme innostua sympaattisen näköisistä haikuista Maaseudun Tulevaisuudessa olleen artikkelin perusteella. Lopullista päätöstä piti kuitenkin miettiä muutama vuosi, ennen kuin aloimme selvittää, voisiko niiden kasvattaminen olla tilalla mahdollista, Tuomas ja Ninni muistelevat.

 

Jätä kommentti

*