maanantai 30.3.2020 Usko

Lähes kaikki oppilaat syövät kouluruuan

Joroisten ruokapalvelut palkittiin Vuoden hyvinvointiteko -palkinnolla.
Kunta onkin saanut paljon positiivista palautetta kouluruuasta ja sen hyödyntämisestä nuorisotiloilla.
Lähes kaikki oppilaat syövät päivittäin kouluruoan ja ruokahävikin määrä Joroisissa on todella pieni.

Valvonta toimii hyvin, sillä samassa pöydässä oppilaiden kanssa syö joko oma opettaja tai joku muu aikuinen.
– Aikuiset näyttävät näin hyvää esimerkkiä, miettii emäntä Sari Kosunen.
Ja ruuassa se tärkein eli maku on kohdallaan.
– Meillä kaksi maistaa aina tarjolle menevää ruokaa.

Kuvansiin rakennettiin uuden koulun myötä uusi valmistuskeittiö. Tämä osoittaa, että Joroisissa halutaan panostaa kouluruokaan myös jatkossa.
– Reilu 800 lounasta mahduttaisiin tekemään samassa keittiössä, mutta on hyvä olla varakeittiö ja oma keittiö on myös imagokysymys, miettii puhtaus- ja ruokapalvelupäällikkö Pia Mäkeläinen.

Ruokailuun halutaan lisätä kasvisvaihtoehtoja, mutta esimerkiksi Härkiksissä ja Mifuissa ei ole vielä suurtalouskeittiölle sopivia kokoja.
Monet kasvispihvit ovat prosessoituja ja paneroituja eivätkä ne vastaa kouluruokasuosituksia.
Suosikki kasvisruokia ovat olleet kasvissosekeitto ja perunavelli.
– Moni kysyi perunavellistä mitä se on. Sitä menee kerta kerralta enemmän, kertoo Sari.
Kasviskiusaus on ollut tykätty, mutta kasviscurry ei ole ollut pienempien oppilaiden mieleen.

Kasviksia on tarjolla keitettynä, ja niitä menee paljon.
Pitkät keitto- ja haudutusajat tekevät ruuista maukkaita.
– Pastabolognesessa lihan määrästä on puolet kasviksia, purjot ja porkkanat häviävät sinne sekaan.

Jätä kommentti

*