tiistai 25.6.2019 Uuno

Piian määrätietoinen harjoittelu palkittiin

Piia Valkonen voitti Em-hopeaa alle 84-kiloisten sarjassa 7.3. pidetyissä Mastersien klassisen voimanoston Euroopan mestaruuskilpailuissa Helsingborgissa Ruotsissa. Piian yhteistuloksen uusi Suomen ennätys 402.5 kg koostui 150 kg jalkakyykystä, 85 kg penkkipunnerruksesta ja 167,5 kg maastavedosta.
Sarjassa oli seitsemän nostajaa, joista voittajaksi nosti ylivoimaisesti norjalainen Karen Tvedt 442.5 kg ja kolmanneksi samaa maata edustava Hilde Dretvik 397.5kg.
Piian tavoiteena Em-kisoissa oli tehdä uusi SE-tulos. Valmentaja oli tehnyt hänelle kilpailua edeltävälle päivälle hyväksi todetun treeniohjelman. Pahimmat kilpakumppanit Ruotsista ja Englannista kävivät ihmettelemässä suomalaisen treenausta suhteellisen isoilla painoilla.
– Heitin savolaisella huumorilla, etten kerennyt kotona harjoitella. Nyt on kiire, vielä kerkeää.

Piialla oli maajoukkueen puolesta huoltaja koko kolmen tunnin kilpailun ajan. Hän seurasi muiden kilpailijoiden suorituksia ja laittoi rautaa Piian nostoihin.
Ensimmäinen laji jalkakyykky 150kg onnistui niin hyvin, että siitä tuli lajihopeaa.
– Penkkipunnerrukseen oli tavoitteet korkeammalla,sillä harjoituksissa olin ottanut suht kevyesti 90 kiloa. Kokeilin 87,5 kiloa, mutta tein tekniikkavirheen ja työntö ei onnistunut.

Jätä kommentti

*