Ruoka ihmisille, ei jätteeksi -adressissa yli 5400 nimeä

27.02.2013 13:45

TEKSTIKOKO: AAA

Kauppojen ylijäämäruuan hävitystä vastustava adressi luovutettiin maanantaina 25.2.2013 SOKn pääjohtajalle Kuisma Niemelällä. Adressi kohdistettu kaikille kaupoille, mutta asiakasomistajuuden johdosta Natuset jättivät sen S-Ryhmälle.

Adressilla on jo yli 5400 allekirjoittanutta. Sen tavoitteena on, ettei syötäväksi kelpaava ylijäämäruoka päätyisi jätteeksi tai muuhun käyttöön (komposti, biopolttoaineet).

Adressin keräys alkoi Joroisissa, kun Mauno Natunen luki lehdestä, että leivän toimitusta hyväntekeväisuuteen oltiin lopettamassa. Ensimmäisen yli 500 allekirjoituksen adressin johdosta alennus parani 50%:iin lähialueilla ja hyväntekeväisyyteen annettiin ruokaa. Kuitenkin alennus laskettiin pian 30%:iin, jolloin Mauno ja Terttu Natunen päättivät kerätä suuremman adressin.

Adressiin on myös kerätty nimiä listoilla ja paikkakunnat ja henkilömäärät on siirretty nettiadressiin.

Adressia keräämässä ollut Terttu Natunen toteaa, että vastaanotto adressille on ollut hyvin positiivinen ja ainakin 90 % asiaan perehtyneistä on allekirjoittanut sen. Ruoka on ihmisille hyvin tärkeä asia, sen hinta on korkea ja puutetta on paljon.

Terttu on henkilökohtaisesti kerännyt 1500 nimeä adressiin.

Adressilla on myös Facebook-sivu Ruoka Ihmisille, EI Jätteeksi, jolla on asian liittyviä linkkejä ja lähes 500 tykkääjää.

Adressin keräystä eivät Natuset lopeteta ennen kuin asiat ovat kunnossa kaikissa kaupoissa.

Nimien keräys jatkuu netissä Ruoka ihmisille, ei jätteeksi -nimikkeellä http://www.adressit.com -sivustolla sekä facebookissa voi asiasta tykätä.

Uusin lukijan kuva

Katso kuvat täältä.
Uusin gallerian kuva

Katso kaikki kuvat täältä.
Eturivin banneri